The Great Gatsby

Hej!
 
Nu är det måndag igen och imorgon är det oktober. Tiden går så fort! Idag har jag varit i skolan och haft en föreläsning och ett seminarium. Vi pratade om poesi på seminariet och det var riktigt tråkigt. Höll på att somna haha och precis då frågade min lärare om jag hade något jag ville tillägga till det vi pratade om. Det kändes som att man var tillbaka i högstadiet igen! Pratade lite i alla fall när vi hade gruppdiskussion men det var mest för att hon tittade på mig när vi skulle börja haha. Såklart så hade vi tänkt helt annorlunda än resten av "klassen".... Åkte sen till jobbet och jobbade i tre timmar och nu sitter jag här och tänker absolut inte plugga ikväll! Fick en liten klump i magen nu när jag skrev det men va fan, jag pluggade hela helgen ju!
 
På onsdag ska jag, Henrik och mamma och pappa gå och se Monica Z på bio. Undrar om jag syns som statist? Det vore coolt om jag gjorde det! Vi får se på onsdag ;) På torsdag åker jag till HEDDA! Yey det kommer att bli roligt! Ser fram emot bullbaket haha :P
 
Nu tänkte jag titta på The Great Gatsby. Har nästan läst ut boken (är på sista kapitlet) och skulle vilja se hur den är som film. Tycker faktiskt att den har en bra handling, det gick lite trögt i början för mig men sen flöt det på. Läs den om ni inte redan har gjort det!
 
Har inga roliga bilder att visa (glömde ju min kamera på planet till New York...) så det får bli en bild på mig :D
 
Här står jag på Navy Pier i Chicago. Ser lite trött ut haha :P
 
Ha det bra!
 
 

Heart by heart

Idag är det måndag och en ny vecka. Har haft föreläsningar hela dagen idag och det var ganska tråkigt måste jag säga. Det är sååå kallt i föreläsningssalen och i korridorerna så man sitter och småfryser hela tiden och det är sjukt irriterande! Hoppas de sätter på värmen snart för man vill ju inte sitta med vinterjackan inomhus... I helgen hängde jag med Henrik, vi tittade på två filmer varav en var en skräckfilm. ÄNTLIGEN fick jag Henrik att se en skräckfilm haha, han vill aldrig göra det :P Vi såg i alla fall The Conjuring som de gjorde massor med reklam för i USA när vi var där. Måste säga att den inte var sååå läskig, de flesta skräckfilmer är läskiga i början och sen förfaller de mot slutet när man vet vad det läskiga är. Men obehaglig var den! Den andra filmen vi såg var Warm Bodies. Den var bra! En gullig film faktiskt, den handlar om en zombie som blir kär i en människa. Ska inte avslöja för mycket ifall ni skulle vilja se den :) 
 
Nu ska jag plugga. Usch det tar aldrig slut.... Ha en bra måndag! 
 
 
 
 

Sorry!

Hej! Förlåt för dålig uppdatering! Skolan tar mycket plats nu så jag har nästan ingen tid till annat. Det är jäkligt mycket att läsa och det tar tid! Tycker det är sjukt frustrerande att läsa texter som aldrig tar slut. Igår läste jag engelsk grammatik på lite mer än 60(!) sidor och jag blev galen för det kändes som att det aldrig blev färre och färre sidor utan tvärtom. Nyss läste jag en short story av Edgar Allan Poe på 22 sidor. Fattade typ hälften av det som stod haha. Vi ska diskutera den och några texter till imorgon på seminariet vilket känns... läskigt! Efter middagen blir det mer plugg! Har varit i skolan från tio till tre idag och haft föreläsningar hela tiden så jag känner att jag behöver en paus. 
 
Imorgon har vi som sagt ett seminarium, sen slutar vi och sen ska jag jobba från halv tre till stängning. KUL. Men jag är ledig i helgen som tur är, måste dock plugga så man blir inte så ledig.
 
Just det! I tisdags när jag jobbade så var det två killar som försökte sno en hel kundvagn full med mat på ca 4500 kr. De gick ut via ingången och en kund såg det och sprang och berättade det för oss. Så jag låste min låda mitt under ett köp hahah och sprang ut tillsammans med en annan tjej som jobbar där och försökte få tag i killarna. De såg att vi kom springandes och släppte vagnen och började springa. De var på väg att lasta in allt i en stor Van som en annan kille ägde och (det är nu det blir förvirrande) han påstår att han inte har någonting med de andra killarna att göra och att de försökte sno hans bil. Men andra kunder påstod att de hade sett honom med de och hjälpt dem att fylla kundvagnen med varor. Han försökte förklara för mig att han precis hade handlat och att han var oskyldig och han ville t.o.m. att vi skulle ta hans registreringsnummer för att visa att han inte hade gjort något fel. Jag trodde att han hade handlat nyss och sa att jag hade sett honom men efter ett tag så blev jag helt osäker. Speciellt efter att en annan kund sagt att han ljög och att han hade hjälpt de andra killarna. Haha pinsamt för mig men man tänker ju inte så klart i såna situationer. Jag fick värsta adrenalinkicken haha. Polisen kom i alla fall och pratade med några andra som jobbade där. Tydligen så vet de vilka killarna är, en har gått i samma klass som en av dem. Men asså, hur dum kan man vara egentligen, sno varor klockan fem på eftermiddagen när det både är ljust ute och mycket folk i butiken? Plus i en butik där det jobbar personer som vet vem man är! Vet inte om de fick fast killarna, ska höra imorgon ;)  
 
Nu ska jag laga middag. Ha det bra!
 

More pictures from USA

Hej! Har inte så mycket att skriva om idag så jag tänkte lägga upp lite fler bilder från USA istället.
 
Promenad över Brooklyn Bridge.
Hittade Hammarby på bron.
Från Brooklyn Bridge gick vi till Brooklyn Brewery. Det var ett stort misstag eftersom bryggeriet låg en miljon kilometer längre bort, nära Williamsburg Bridge. Det var stekande varmt den dagen och att gå i gassande sol utan att inte riktigt veta vart man ska är inte världens roligaste grej. Vi kom fram i alla fall och fick gå en rundtur inne i bryggeriet.
Stora tankar. Killen som höll i rundturen var noga med att påpeka att om man såg stora röda knappar så fick man INTE trycka på dem. Vad tror ni man ville göra då? Jo, trycka haha.
Efter rundturen så fick alla smaka på deras olika ölsorter. Själv fick jag nöja mig med en root beer eftersom jag är minderårig...
Hittade lite mer Sverige! Sockerbit som ligger i Greenwich Village.
Självklart så var vi tvungna att köpa lite! Mums!
Central Park. SÅ. VACKERT.
Varmt och fuktigt klimat resulterar i en glansig panna. Tur att det fanns skugga ibland!
Vi åt på Shake Shack. Det var lång kö men det gjorde inte så mycket för maten var gudomlig...
Kolla bara...
Efterrätten kom från Magnolia Bakery.
Åh, jag vill bo där! Så mysigt! Varför finns det inte såna här kvarter i Stockholm? 
Bilar så långt ögat kan nå.
Åka tunnelbanaaaa.
Vi går uppe på The High Line.
 
Har en miljon bilder till att visa så stay tuned! Nästa gång blir det bilder från Washington D.C.
 

Ny vecka

Hej! Nu är det måndag igen. Idag gick jag på min första föreläsning där det snackades om språkets uppbyggnad och vilka olika delar meningar delas in i. Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det på bästa sätt haha. Hade bara en föreläsning idag så jag slutade vid tolv. Nästa lektion är på torsdag, jätteskönt. Dock så kommer jag att behöva plugga nu, fick mina böcker idag som jag beställt från Adlibris så det är bara att sätta igång. Har några böcker till att köpa, t.ex. en bok som kostar 1000 kr!! Det är sjukt dyrt! 
 
Just det! Sprang ju Tjejmilen i lördags och känner mig fett stolt över att jag klarade att springa hela utan att stanna! Tiden blev en timme och sju minuter och jag hade samma fart genom hela loppet. Det var väldigt varmt i lördags och jag är så glad att det fanns vattenkontroller runt banan. På ett ställe delade de ut dextrosol och sportdryck och det var bra för jag hade nog inte klarat hela om jag inte fått lite extra energi. Är jätteglad att jag orkade iaf. På kvällen var jag på 50-årsfest hos min morbror och det var trevligt. Vi kom hem vid tre typ och jag var megatrött efter att ha sprungit haha. Sen skulle jag upp och jobba vid tio så jag fick inte så mycket sömn. Var som en zombie på jobbet typ. 
 
Nu tror jag att hantverkaren gick hem för dagen. Det här är sista veckan han ska vara här så till helgen räknar jag med att ha ett nytt och fräscht badrum :D 
 
Två låtar som är mina droger nu:
Demi Lovato – Heart By Heart 
Lifehouse – It Is What It Is
 
 

Friday, I'm in love!

Hej! Det är fredag, woop! Äntligen helg. Idag har jag varit i skolan och gjort ett diagnostiskt test för att se hur pass "bra" man är. Vi kommer inte få ett betyg eller delas in i grupper utan det var bara ett test för att se hur mycket man kan typ. Jag tyckte det var lätt i början men sen blev det lite svårare. Då fanns det med ord som jag inte ens visste var engelska haha. Men men, resultatet får vi nästa vecka så vi får se hur det gick då. Testet tog bara en timme så jag åkte hem och har chillat framför datorn sen dess. Snart ska jag åka in till stan igen för att hämta ut min nummerlapp som jag ska ha imorgon när jag springer tjejmilen. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå med loppet eftersom jag inte har tränat något den här veckan. Blev förkyld i början av veckan och har inte velat anstränga mig ifall jag skulle bli värre. Men jag ska försöka så gott jag kan, det värsta som kan hända är att jag måste gå och är ju faktiskt inte så farligt ;) Ikväll ska jag bara ta det lugnt och mysa hemma. 
 
Efter tjejmilen så ska jag på 50-årsfest hos min morbror. Jag, Signe och Kim kommer att åka direkt från loppet hem till Signe, duscha, byta om och åka dit. Det är öppet hus som tur är så vi behöver inte stressa jättemycket. 
 
Tänkte att jag kunde lägga upp lite bilder från USA, så jag börjar med några från New York.
 
9/11 memorial
Jag och mamma på båten till Staten Island.
Promenad på favoritstället i Central Park.
Vi gick och såg Fantomen på Operan där Peter Jöback spelar.
Henrik fick vara med och kasta football med några amerikaner.
Favoritaffären Whole Foods!
Och kan ni se vem vi såg efter Fantomen på Operan? Tom Hanks!! Hittar ni honom? :P
 
Detta var bara en bråkdel av alla bilder jag tog under resan. Kan lägga upp fler nästa gång. Nu ska jag snart åka in till stan. Ha det bra! 

:)

Haha hittade den HÄR listan på Veckorevyns hemsida. Tycker den är lite rolig för oss som pluggar :P Imorgon är det välkomstdag på SU och jag och Anna tänkte gå dit och kolla läget. På torsdag börjar allvaret dock, dags att gå i skolan igen. Oh boy, det kommer bli jobbigt att börja plugga igen när man har varit utan det i ett år. Men men, behöver inte vara där alla dagar i veckan som tur är haha.
 
Tjing!
 

Måndag 2 september

Jaha, nu är det höst. Det känns faktiskt ganska skönt för jag gillar hösten. Allt blir så fint och man behöver inte känna lika mycket ångest om man sitter inne när det är sol ute. Det är faktiskt lite sjukt att det var ett år sen jag började på Hemköp, allt har gått så fort! 
 
Igår och idag var det inventering på jobbet och vi skulle räkna nästan alla varor i butiken. Var på jobbet från tio på morgonen till halv nio på kvällen igår och sex på morgonen till ett idag och bara räknade varor och satt lite i kassan. Trots det så gick tiden ganska snabbt vilket var skönt. Men är pretty tired just nu kan man säga, vill egentligen bara sova men då kommer jag inte kunna somna ikväll och jag ska upp vid 6 imorgon. Såå det är bara att försöka vara vaken! Hälsade för övrigt på den polska hantverkaren, som bygger om vårt badrum, för första gången idag. Han har varit här i en vecka nu men har inte sett honom förrän idag haha. Just nu snackar han med någon i telefon ;) 
 
Ikväll är familjen bjudna hem till brodern min på middag. De är en slags avskedsmiddag för hans flickväns syster som åker till England på lördag för att plugga. Blir så sugen på att plugga utomlands när jag hör om andra som ska göra det. Måste se till att det blir av nästa år! Tänkte fixa till mig nu så att jag inte ser ut som en zombie ikväll. Ska locka håret för en gångs skull haha. 
 
 Bye!

RSS 2.0